Slik kan du bruke ELKO Energy

Fremtidens forbrukere blir mer og mer bevisst sitt eget energiforbruk. Med økte strømpriser er det ekstra viktig å følge med i årene som kommer – spesielt med tanke på effekttariffen som iverksettes fra 2021.

Vi har snakket med tre familier om deres opplevelser med ELKO Energy, og fått deres mening om hvordan systemet fungerer.

Familien Andersen har lagt forbruket av strøm til yttertidene

Familien Andersen er en familie på seks, og som folk flest er de helt avhengige av elektriske apparater som vaskemaskin, tørketrommel og oppvaskmaskin. Men for ett år siden ga en svært høy strømregning dem en ubehagelig overraskelse. Med fire barn kjørte ofte de elektriske apparatene uten pause, og forbruket var høyt.

Nettopp derfor ble fru Andersen ekstra interessert da hun leste en artikkel om grønn omstilling og effekttariff. Fra og med 2021 vil nemlig strømprisene være høyere i spissbelastede perioder, og lavere i døgnets øvrige timer. Det fikk henne til å reflektere over unødvendig forbruk og hvordan strømregningene så ut.

Familien bestemte seg for å bli mer bevisst sitt energiforbruk, og fikk installert smarte sikringer i sikringsskapet. Med ELKO Smart Tags på plass kan de følge energiforbruket på mobilen hele døgnet, og få varslinger hvis energiforbruket overskrider det månedlige målet de har satt.

I dag har de et bevisst forhold til energiforbruk, og tenker ekstra mye på om, hvor og når de bruker energi. Som en bonus kan de tilpasse innstillingene på de elektriske apparatene sine, slik at de unngår ubehagelige overraskelser på strømregningen.

Her er fordelene du får med ELKO Energy

 • Full oversikt over strømforbruk
 • Lavere strømregning
 • Smarte sikringer med egen app
 • Mindre miljøavtrykk

Marlene får ingen ubehagelige overraskelser på strømregningen sin

Marlene Stange har byttet ut dieselbilen med en elbil. Men i etterkant har hun, som så mange andre nye elbileiere, mistet oversikten over hvor mye hun bruker på̊ å lade bilen sin.

ELKO Energy gir bilen hennes en ny dimensjon: Ved hjelp av appen kan hun nemlig overvåke elbilens strømforbruk i sanntid. Det har blitt enkelt å se hvor mye strøm hun bruker på å lade elbilen, sammenlignet med resten av husholdningen.

Her er fordelene du får med ELKO Energy

 • Full oversikt over strømforbruk
 • Lavere strømregning
 • Smarte sikringer med egen app
 • Mindre miljøavtrykk

Familien Borge får varsel ved strømsvikt med ELKO Energy

Familien Borge har planlagt tre ukers ferie i utlandet. Koffertene er pakket, de er spente og klare for avreise. Men Jan Borge er litt bekymret. Naboen hans fortalte nylig at de hadde et strømbrudd i løpet av forrige ferie, som resulterte i at alle matvarene i dypfryseren ble ødelagt.

Opplevelsen fikk familien til å gjøre noen endringer. De bestemte seg for å installere Smart Tags fra ELKO i sikringsskapet sitt, og fikk dem koblet opp mot ELKO-appen. Til neste ferie blir det altså ingen bekymringer. Nå får de nemlig beskjed på mobilen om det skulle bli noen problemer eller elektriske feil med fryseren – eller om strømmen går i hele eller deler av boligen.

Her er fordelen du får med ELKO Energy

 • Full oversikt over strømforbruk
 • Lavere strømregning
 • Smarte sikringer med en egen app
 • Mindre miljøavtrykk