Solcellepanel

Er du kraftprodusent?

Er du en av dem som har investert i å produsere egen, miljøvennlig energi til boligen? Da kjenner du nok til gleden og nytten ved å være kraftprodusent. Du kjenner nok også til behovet for å ha god oversikt over både strømproduksjonen og -forbruket.

Få kontroll over forbruk og inntekter som kraftprodusent

Med smarte sikringer får du enkelt denne oversikten, i tillegg til å se hvor mye strøm du har solgt. Du kan planlegge bruk av solenergi slik at du kan effektivisere eget bruk, og ikke minst monitorere energiproduksjonen i sanntid

Når du har alt dette i ett og samme økosystem, har du til enhver tid full oversikt over absolutt alt av elektriske bevegelser. 

Vurderer du å installere solceller?

Stadig flere investerer i å produsere egen strøm, og det er som regel i form av solcellepaneler. I tillegg til å redusere strømutgiftene, blir du faktisk en kraftprodusent. Den strømmen du produserer uten å få brukt, selges til kraftselskapet. Det kan du tjene mye på. Ta kontakt med din lokale elektriker for å se hvordan du kan komme i gang med solceller.

Enorm vekst for solkraft

I løpet av de siste seks-syv årene har kostnaden for å installere et solcelleanlegg blitt halvert. Dette skyldes i hovedsak utviklingen av ny og bedre teknologi, godt hjulpet av folks vilje til å investere i et privat anlegg. Det norske klimaet er dessuten veldig godt egnet for strømproduksjon med solceller , så private kraftprodusenter får mye ut av hver produksjonstime.

Solceller kan øke verdien på boligen

En svensk studie viser at boligens verdi stiger med 14 prosent i snitt etter installasjon av solcelleanlegg. Noe av grunnen er naturligvis at boligen oppfattes som klar for fremtiden, men det viktigste er at egenprodusert strøm betyr vesentlig lavere driftskostnader av «Familien AS». Det er klart det er fristende å fylle tanken på elbilen med energi fra egen tomt.

Kan man søke om Enova-støtte?

Enova gir tilskudd til ulike energieffektive tiltak, og blant dem er produksjon av strøm. Rammen på denne støtten ligger på inntil 28 750 kroner , hvis du er i gang før 1. april 2020. Hvor mye du får i støtte avhenger av hvor mye anlegget ditt kan produsere. Smarte sikringer er ikke dekket av Enova-støtten, men de hjelper deg til å utnytte solcelleanlegget på beste mulige måte ved å monitorere forbruk og produksjon.